EN GAL GAL VERDEN!!!!

                                                         
                                                                       (bilde fra google)

Nå har jeg hatt meg en aldri så liten gråte-økt jeg her hjemme i sofaen... Jeg tror rett og slett ikke jeg kan huske sist jeg gråt så fælt!

Jeg tenkte jeg skulle se tv2 nyhetene mens jeg ventet på at Åndenes makt skulle begynne, og det angrer jeg på kan du si!
Der var det et innslag om alle asylsøkerne i Hellas. Det flommer over av dem, og myndighetene har ikke mulighet til å hjelpe, så de må bo på gatene.

Vi fikk se en liten Afghansk familie med mor, far, en nyfødt jentebaby og en liten gutt på ca tre år.
Det første vi fikk se var at gutten skrek helt ukontrollert når kamera-teamet nærmet seg. Han skrek til og med når faren nærmet seg, og det er kanskje ikke så rart....

De fortalte at en natt mens de lå på gaten og sov, våknet de av at denne lille gutten var forsvunnet. De fant han igjen i tre-fire tiden på natten.
Noen hadde vært stygge med han...han var gul og blå. Faren bestemte seg for å ta han med til lege. Der viste det seg at noen hadde prøvd å voldta dette stakkars lille uskyldige barnet!!!

Faen altså....hvor gæern skal verden til slutt bli???
Det burde vært dødsstraff for seksuelle overgrep på barn verden over!!!
Er jo ikke rart han er redd....og tårene mine renner fremdeles når jeg tenker på at de må legge seg til på gaten igjen ikveld.
Måtte Gud eller hvem som helst våke over denne lille familien, og alle andre familier som lider samme skjebne...

 Vi i Norge sender også asylsøkere tilbake til Hellas hvis det var først stedet de var innom.
Hvordan kan vi gjøre det når vi vet at Hellas ikke har mulighet til å ta imot dem?? Nå har jo også dette landet økonomisk krasjet!!
Vi vet at de blir dømt til et liv på gaten....utsatt for overgrep, menneskehandel og sult!!!!!
Her må noen ta grep og forandre reglene!!!
Forbaska politikere....de virker som de er mer opptatt av en fin tittel enn å gjøre en god jobb!!!!!!!

Hadde jeg kunnet hadde jeg henta dem hit, men vet jo at det ikke går desverre.....

Det er alt for mange mennesker som lider rundt om i verden, men dette intervjuet gikk rett inn i hjertet mitt....
Skulle virkelig ønske det var noe jeg kunne gjøre....

                                                          Ingen barn skal måtte ha det sånn!!!

                                    

 

5 kommentarer

ÅSHILD THE RANDOM

19.sep.2010 kl.22:05

Jeg er helt enig. Men dette skjer faktisk i Norge også! Asylsøkere lever kanskje ikke på gata, men de har det ikke lett her heller, i materelistsike norden..

Og dette med barneovergrep skjer over alt, desverre :(

bd

19.sep.2010 kl.22:14

ÅSHILD THE RANDOM:Ja, men det kan vel ikke sammenlignes og være asylsøker i Norge og Hellas.

Barneovergrep skjer over alt ja, og det burde vært dødsstraff!!

Creativboligstyling.

19.sep.2010 kl.22:35

Får frysninger når jeg leste innlegget ditt. Vi har nettop sett det selv.Ubeskrivelig vondt å se på!!! Mannen min og jeg sverget på å ALDRI MER reise på ferie til Hellas, makan til syke mennesker!! Fikk en stor vond klimp i halsen selv og er så enig så enig med deg. Helt forferdelig og ufattelig trist!!!! :(:(:(

23.sep.2010 kl.19:30

Hei.

Jeg er dødsenig i innlegget ditt. Etter 2 år som ansatt på to asylmottak, vet jeg en god del om hvordan livet til mennesker på flukt er. Og dessverre så er ikke dette den den mest grusomme historien. Den er heller ikke enestående i sitt slag. Jeg blir forbanna på alt dette. Ang Hellas så går det under noe som kalles Dublin-konvensjonen, det betyr at asylsøkere som har vært innom et land som er under Dublin forordningen(satt sitt fingeravtrykk) iog som så flykter videre til andre land som Norge,Sverige osv. Får ikke behandlet sine asylsøknader i Norge, men skal sendes tilbake til det landet de først søkte asyle eller satt sitt fingeravtrykk i. Det betyr ofte Hella eller Italia( som også er et grusomt land for denne gruppen). De vil få mulighet til å søke om kodeendring, det vil si at de kan søke om at den norske stat omgjør de fra Dublinere til NS( NORMALSAK) Men det er ikke enkelt. Er du dubliner i norge og er over 18 år, får du dessuten mindre penger, ingen norskopplæring osv. Dette fordi de skal returnere helst frivillig til Dublin-landet. Noe som tar tid og gjør livet til disse familiene eller enkelt-personer til et HELVETE!De mister verdighet bare ved selve flukten..også kommer de hit og må leve på umennsklige kår1 Jeg blir forbanna og skuffet over denne behandlingen vi gir de. Klart jeg som mange andre mener at kriminelle søkere skal ut av landet, men hva med i noen tilfeller å prøve forstå hva de tenker, hvordan de lever, hva som gjør at den valgte handlingen blir som den blir! Jeg sier ikke at det finnes unnskyldninger for alt, men ofte gode forklaringer ut fra de forutsettninger de har! Dette blir langt og kaotisk innlegg, men poenget er : det er ikke lett og vite hva som er riktig eller galt i mange av disse sakene, MEN FOR FAAN....VI SER, UDI VET AT HELLAS BLIR ET MARERITT FOR DE SOM BLIR SENDT DIT! Slutt med det!!!!Therese Gundersveen;) You know me <3

bd

24.sep.2010 kl.07:57

Anonym:Hei!!!

Og takk for at du besøkte bloggen min:-)

Jeg synes det var så grusomt det innslaget på nyhetene, og måtte bare få det ut. Jeg har gått og tenkt på den lille gutten hver dag siden og får helt klump i magen. Man føler seg så syyykt hjelpesløs!

Får håpe at noen kan ta tak og forandre reglene, for dette er helt bak mål!

Hele Europa må gå sammen og finne en løsning. En ting er helt sikkert....Italia og Hellas har ikke kapasitet til å ta imot flere, så noe MÅ gjøres!!

Hilse alle hjemme hos deg, og håper alt står bra til:-)

Skriv en ny kommentar

bd

bd

31, Ringerike

Er ei frøken på 30 år fra Ringerike.Egentlig fra Risør,men jeg har emigrert:-)Jobber med lamper og interiør,noe jeg stortrives med!Gift med Roberth`en min på femte året.Er også så heldig å ha tre flotte barn som jeg elsker over alt på denne jord:-) Er en ivrig leser av andres blogger,og ble fristet til å prøve selv....

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits